Turning Silver into Gold - The Vogt Story

Turning Silver into Gold - The Vogt Story


Vogts Silversmiths, San Fransisco sitt varemerke er de fullt håndgraverte spennene, laget av ett stykke sølv. Her er ikke noe plett, ingenting er maskinstemplet eller preget - alt er kvalitetsarbeid gjort for hånd i massivt metall. Kombinasjonen av kunst og håndverkskvalitet har gjort Vogt-spennene til den standarden som andre måles mot. 

Livstidsgaranti
Alle Vogt spenner kommer med en ”Unconditional Lifetime Guarantee”. Hvis spennen brekker, bøyer eller vrir seg vil den bli reparert hos Vogt i California, eller erstattet uten omkostninger. Punktum.

Familiebedrift
Vogt-familien har gjennom generasjoner hatt sine røtter på ranchen i San Joaquin Valley i Nord-California. Det har satt sitt preg på form og utførelse av hver eneste spenne som lages.

Vogt Western Silversmiths eies og drives av Chet Vogt og hans sønn Casey. Det startet på slutten av 60-tallet, da Chets far Norm Vogt kom til den lille byen Guadalajara i det sentrale Mexico. Her har man mer enn 400 års tradisjon i sølvhåndverket. Chet fikk utløp for sin kreative energi og sin western lifestyle gjennom å designe sølvsporer, spennesett, trophy buckles og assessoirer. Det har han nå gjort i 45 år.

Fra Mexico
Beltespenner i sølv ble først brukt av de Mexikanske cowboys – vaqueros. De ble snart oppdaget av the Texas Rangers. Populariteten steg gjennom westernfilmene med helter som John Wayne. 

”Trophy buckles” er premier som blir gitt til dem som vinner rodeos – de er ofte store og laget med stor grad av perfeksjonisme av de beste sølvsmeder.

Boken ”The Western Buckle” Stocklein Publishing & Photography 2003 er et must for å forstå populariteten av spenner i historisk perspektiv. 
ISBN 1-931153-25-6