Arbeidsprosessene

Arbeidsprosessene

Skinnene har allerede vært igjennom en mange prosesser fra fangsttidspunkt, garving, bleking og farging andre steder. Du bør slå opp på ”Leather” på Wikipedia for å forstå alle utrykk. Skinnene er ”vegetable- tanned”.

Etter en runde med vaskemaskinen og påfølgende tørking ligger skinnet klart for behandling.
The liner er viktig (læret inn mot kroppen) og de bruker en tykkelse på 10-11oz -skulder av belgisk ku til dette.Utvelgelsen av kvaliteten og sammensetningen av liner og toppside – det eksotiske skinnet, er meget viktig for det endelige resultat.

Hver liner er så skåret til riktig bredde (35 mm for Europa) , håndmålt og kuttet til riktig lengde. Du kan også få dine egne mål her (for eksempel 37”).

Kantene blir kløyvet for å skape en svakt buet form. Crescent bruker ikke fyll som mange andre gjør – det er kun ku på innsiden og eksotisk skinn på toppside.

De kutter alligatoren nord - syd og ikke på tvers – dette medfører at de lager belter hvor det er i gjennomsnitt bare en skjøt. Collagenet i alligator er i lengderetning og ikke på tvers som for de fleste andre dyr – og dette skaper større styrke og holdbarhet.

Toppside og liner blir så limt – ikke på maskin men med hånd. Beltene blir altså ikke sydd – det kan forsvake toppskinnet og er altså mindreverdig i denne sammenheng.

Det håndmåles på nytt, kuttes på nytt, enden der hvor spennen skal være og også endetippen blir trimmet og hull punchet. Det er trykknapper på den delen hvor løs spenne kan påsettes.
Beltestroppene er håndsydd.

”Sanding” gjøres med ultrafine sandpapir av alle kanter slik at man ikke kan se overganger slik det gjøres på fine møbler.

Alle kanter er deretter håndmalt med en absorberende fleksibel ”ink” , også hullene får påføring – dette varer og knekker ikke.

Så blir beltet håndpolert med en mikro krystalin voks og ”labelling” med størrelse og logo foretas tilslutt.

Beltene til Crescent er enten "tapered" (innsnevret i hver ende for en mindre spenne) eller "straight" dvs. 35 mm rette.